Tárkonyos palócleves

Tárkonyos palócleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • kb. 5 személyre:
  • 40 dkg sertéslapocka
  • 50 dkg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg sárgarépa és fehérrépa
  • 1-1 zöldpaprika és paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • tárkony
  • őrölt bors
  • majoránna
  • csipet kömény
  • őrölt paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • pár csepp ecet
  • 40 dkg sertéslapocka
  • 50 dkg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg sárgarépa és fehérrépa
  • 1-1 zöldpaprika és paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • tárkony
  • őrölt bors
  • majoránna
  • csipet kömény
  • őrölt paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • pár csepp ecet

Elkészítés:

Készítsünk pörköltet rövid lével a felkockázott husiból, a finomra vágott vöröshagymából, a fokhagymából, a zöldpaprikából, a paradicsomból, és az őrölt paprikából. Pároljuk meg, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük babérral és tárkonnyal.

Daraboljuk fel a zöldbabot és zöldségeket, kockázzuk fel a krumplit. Ha a hús már félpuha, adjuk hozzá a babot, a zöldségeket, öntsük fel másfél liter vízzel, fűszerezzük, majd negyed óra múlva főzzük bele a burgonyát is.

Keverjük ki a tejfölt kikeverem a liszttel, habarjuk be a levest, és amikor már újra forr, 1 tojásnyi nokedlit főzzünk bele.

A főzés végén szórjuk meg aprított friss petrezselyemmel, és ízesítsük pár csepp ecettel.