Tárkonyos lencseleves

Tárkonyos lencseleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 1 húsleveskocka
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2-3 dkg zsír
  • kb. 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • tárkony

A levesbetéthez:

  • kis maréknyi szárított aprótészta

Elkészítés:

A lencsét előző este beáztatom.A zöldségeket megtisztítom, kis kockákra vágom, a vöröshagymát finomra aprítom.

Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig pirítom, a zúzott fokhagymát is megpárolom benne. Meghintem a liszttel, egyet-kettőt keverek rajta, őrölt paprikát szórok rá, felengedem kb. 1,2 liter vízzel. A lencsét a leveshez öntöm, sózom, borsozom, babérral, valamint a leveskockával puhulásig főzöm.

A tejfölt kikeverem kevés forró levessel, és belekeverem a levesbe. Száraz apró tésztát szórok bele.

Neked ajánljuk