Tárkonyos-kukoricás raguleves

Tárkonyos-kukoricás raguleves

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók: 
  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 1 kukorica konzerv
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis doboz tejföl
  • 6-8 csemegeuborka

Elkészítés:

A húst megmossuk, kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és feldaraboljuk.

Lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, enyhén megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a húskockákat is. Jól átpirítjuk, majd megsózzuk, rászórjuk a tárkonyt. Felöntjük annyi vízzel, ami 3-4 cm-rel ellepi. Lefedve, lassú tűzön 30 percig főzzük.

A levesbe öntjük a kukoricakonzervet, a tejszínt, és további 20 percig főzzük, de már fedő nélkül. A tejfölt elkeverjük egy szedőkanál leves lével, és visszaöntjük a levesbe. Az uborkát felkockázzuk, és a főzés végén a leveshez adjuk. Már nem főzzük tovább.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk