Tárkonyos kukoricás pulykaragu leves

Tárkonyos kukoricás pulykaragu leves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg pulykahús
  • 1 kisebb doboz kukorica konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • olaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • 6-8 csemegeuborka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg pulykahús
  • 1 kisebb doboz kukorica konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • olaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • 6-8 db csemegeuborka

Elkészítés:

A húst felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és feldaraboljuk, majd olívaolajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a hús kockákat is, azt is jól átpirítjuk, majd megsózzuk, és rászórjuk a tárkonyt.

Beleöntjük a kukoricakonzervet és felöntjük annyi vízzel, ami 3-4 cm-rel ellepi. Lefedve 1 órán át főzzük. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és további 20 percig főzzük, de már fedő nélkül.

A tejfölt elkeverjük egy szedőkanál leves lével és belekeverjük a levesbe. Az uborkát felkockázzuk és a leveshez adjuk.