Tárkonyos krumplileves tojással

Tárkonyos krumplileves tojással

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • tárkony (ízlés szerint)
  • 1-2 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 6 db tojás
  • 0,5 dl étolaj
  • 1,5 l víz

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, majd ízlés szerinti kockákra vágjuk fel. A vöröshagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk fel. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.

Ezután megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és összekeverjük. Ezután felöntjük a vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk tárkonnyal, hozzáadjuk a babérlevelet és az ételízesítőt, majd a krumplit félpuhára főzzük.

A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés levessel, majd a levesbe csorgatjuk. (Én egy szűrőn át csorgattam bele, hogy a leves szép selymes, csomómentes legyen.) Ezután a levest felforraljuk, majd egyesével, óvatosan beleütjük a tojásokat, és a lángot mérsékelve, szép lassan még kb. 10 percig főzzük. (Miután beleütöttük a tojásokat, már nem szabad megkeverni!)

Tálaláskor a levest tányérba merjük, beletesszük a főtt tojást, ízlés szerint megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Neked ajánljuk