Tárkonyos kölesgombóc leves

Tárkonyos kölesgombóc leves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az alapléhez:
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1-2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • kb. 30-40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • ételízesítő
  • kevés zsiradék
  • tárkony
  • a gombóchoz:
  • 10 dkg köles
  • 10 dkg Alfa Mix lisztkeverék
  • 1 db tojás
  • kb. 1 kávéskanál só
  • csipet bors
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1-2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • kb. 30-40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • ételízesítő
  • kevés zsiradék
  • tárkony
  • 10 dkg köles
  • 10 dkg Alfa Mix lisztkeverék
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál
  • csipet bors

Elkészítés:

A kölest kiválogatjuk, megmossuk, majd háromszoros mennyiségű sós vízben, lassú tűzön puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Hozzáadjuk a tojást, és a lisztet. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk, majd összegyúrjuk.

A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, sós forró vízben megfőzzük, ha feljönnek a víz tetejére megfőttek, ekkor szűrőkanállal átrakjuk a kész levesbe.

A leveshez a zöldségeket, és a hagymát megtisztítjuk, a sárgarépát karikára, a petrezselymet hosszába vágjuk (utóbbit nálunk a gyerekek nem szeretik, így könnyebben kihalásszák a levesből), a hagymát kettévágjuk, és az egészet egy kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a zöldborsót is hozzáadjuk, felöntjük vízzel, sóval, ételízesítővel fűszerezzük, és puhára főzzük. A legvégén megkóstoljuk, ha szükséges megsózzuk, illetve ekkor hozzáadjuk a morzsolt szárított tárkonylevelet.

A megfőtt gombócokat a levesbe szedjük és azonnal tálalható is.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!