Tárkonyos karalábéleves húsgombóccal

Tárkonyos karalábéleves húsgombóccal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb zsenge karalábé
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zeller levél
  • fél zellergumó
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 30 dkg darált hús (sertés vagy csirkemell)
  • 1 marék rizs
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db nagyobb zsenge karalábé
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zeller levél
  • fél db zellergumó
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 30 dkg darált hús (sertés vagy csirkemell)
  • 1 marék rizs
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát és a zöldséget karikára vágjuk, a karalábét és a zellergumót felkockázzuk, a hagymákat apró kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a sárgarépát, zöldséget, karalábét, zellergumót és a tárkony felét, és megdinszteljük. Ezután meghintjük liszttel, összekeverjük és kicsit lepirítjuk, majd felöntjük 1,5 vízzel vagy alaplével, és sóval, borssal ízesítjük.

Belerakjuk a zeller levelet, a paradicsomot, a paprikát, a petrezselyemzöld felét. Lassú tűzön főzni kezdjük.

Amíg fő a levesünk, elkészítjük a húsgombócot. A rizst félpuhára főzzük és hűlni hagyjuk. A darált húst egy tálba tesszük, beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, valamint a rizst. Jól összedolgozzuk, vizes kézzel apró húsgolyókat készítünk, és a forrásban lévő levesbe rakva puhára főzzük.

Végezetül meghintjük tárkonnyal és a maradék apróra vágott petrezselyemzölddel.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!