Tárkonyos húsgombócleves

Tárkonyos húsgombócleves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A húsgombóchoz:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 db vízben ázatott és jól kinyomkodott zsemle
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk. morzsolt majoránna
  • 1 tojás
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • őrölt bors

Valamint:

  • 40 dkg sárga és fehérrépa
  • 5-5 dkg zeller és karalábé
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fohagyma
  • 5 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 tk. szárított tárkonylevél
  • pár karika zöldpaprika
  • 1 tk. ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • citromlé
  • 1 marék szárított apró levestészta

Elkészítés:

Dolgozd össze a gombóchoz a hozzávalókat, majd tedd félre.

Pirítsd meg a felaprított zöldségeket forró olajban, majd dinszteld meg rajtuk a hagymákat.

Szórj rájuk lisztet, öntsd fel őket 1,3 l vízzel, sózd, borsozd, szórd meg tárkonylevéllel.

Ha felforrt, készíts vizes kézzel gombócokat az előbb félretett masszából, majd rakd őket a levesbe egy kevés ételízesítő, és zöldpaprika kíséretében.

Forrald össze, hagyd rotyogni fél órát.

A főzés vége felé keverd hozzá a tésztát, a tejszínt, majd sózd, borsozd, fűszerezd ha kell.

Neked ajánljuk