Tárkonyos-gombás szűzpecsenye

Tárkonyos-gombás szűzpecsenye

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertés szűzpecsenye
  • 30 dkg gomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt fehér bors
  • tárkony
  • kukoricaliszt
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A szűzpecsenye szeleteket ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, majd fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják. A gombát vékony csíkokra felvágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd beletesszük az előzőleg kukoricalisztbe forgatott hússzeleteket. Mindkét oldalukon 2-2 percig sütjük, majd egy tányérra kiszedjük és félretesszük.

A felszeletelt gombát a visszamaradt zsiradékban párolni kezdjük, közben sózzuk, borsozzuk, és pár perc után ízlés szerint megszórjuk tárkonnyal. Amikor a gomba megpárolódott, felöntjük a tejszínnel, és visszatesszük a serpenyőbe az elősütött hússzeleteket is. Óvatosan összeforgatjuk, majd kisebb lángon addig pároljuk, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

Közben ízlés szerint köretet készítsünk (tésztát, rizst, krumplipürét). Tálaláskor halmozzuk a tányérra tésztát (v. az ízlés szerint készített köretet) ráhelyezzük a hússzeletet, és rákanalazzuk a gombás-tejszínes szószt.

Neked ajánljuk