Tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 250 g csirkemell
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál tárkony
  • 500 g vegyes zöldség (sárgarépa, borsó, karalábé)
  • 2 liter húsleves alaplé
  • kis üveg szeletelt gomba
  • 500 ml főzőtejszín
  • 2 evőkanál gluténmentes liszt
  • *
  • a nokedlihez
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál gluténmentes liszt

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk. A zsíron a finomra vágott hagymát lepirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a csirkemellet, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal Ízesítjük. Hozzáadjuk a vegyes zöldséget, felengedjük az alaplével és főzni kezdjük. Ha megpuhult a zöldség és a hús, hozzáadjuk a gombát.

A főzőtejszínben elkeverjük a gluténmentes lisztet, a levesből kevés lét kimerünk, gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a levesbe és ott is elkeverjük

A tojást felverjük, megsózzuk, a liszttel elkeverjük és galuskákat szaggatunk belőle a forrásban lévő levesbe. Öt percig főzzük, és kész is.

Neked ajánljuk