Tárkonyos csirkemell sült batátával és kovászos uborkával

Tárkonyos csirkemell sült batátával és kovászos uborkával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db fél csirkemell
  • 2 db nagyobb batáta (édesburgonya)
  • 2 teáskanál szárított tárkony
  • só bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 db kovászos uborka
  • 4 db fél csirkemell
  • 2 db édesburgonya
  • 2 teáskanál szárított tárkony
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 db kovászos uborka
  • bors

Elkészítés:

A csirkemelleket megsózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük tárkonnyal és állni hagyjuk.

A batátát megtisztítjuk, karikára vágjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal és összekeverjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, belerakjuk sorba a batáta karikákat. 180 fokos sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a batáta, addig megsütjük a csirkemelleket – forró olajba tesszük, és mindkét oldalát és megpirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, megpároljuk és ismét zsírjára sütjük.

A húst a batátával együtt tálaljuk, és kovászos uborkát kínálunk mellé.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!