Tárkonyos csirkecomb gombával

Tárkonyos csirkecomb gombával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 evőkanál borsos mustár
  • 1 evőkanál tárkony
  • 7 db gomba
  • 2 csirkecomb
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl fehérbor
  • 1/2 citrom leve
  • 8-10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 l zöldség alaplé
  • 15 dkg barnarizs

Elkészítés:

Elkészítés:

Vágjuk ketté a megmosott combokat! Pirítsuk meg a combokat bőrrel lefelé! Kenjük meg a csirke felső részét borsos mustárral, fordítsuk meg, majd kenjük meg 1 kanál tárkonnyal és sóval!

Adjuk hozzá a laskára vágott hagymát, a gombát és a fokhagymát! Öntsük fel a borral, ezután forraljuk össze!

Tegyük tepsibe! Locsoljuk meg citromlével! Süssük meg 25 perc alatt 200 fokon!

Tegyük bele a húsos serpenyőbe a szalonnát! Pirítsuk meg, majd szedjük ki! Tegyük a serpenyőbe az előre beáztatott rizst, és pirítsuk le! Öntsük fel az alaplével, majd pároljuk puhára 50 perc alatt, fedővel lefedve! Tegyük rá a szalonnát!

Neked ajánljuk