Tárkonyos csirkeburger

Tárkonyos csirkeburger

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 640 g (4 x 160 g) csirkemell filé, darálva
  • 80 g ricotta
  • 1 evőkanál tej
  • 4 szál újhagyma, finomra vágva
  • 1 evőkanál apróra vágott friss tárkony
  • bors
  • 100 g alacsony zsírtartalmú natúr joghurt
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • olívaolaj spray
  • 4 ropogós zsemle
  • vegyes saláta
  • 2 paradicsom, felszeletelve

Elkészítés:

Tegyük a csirkét, a ricottát, a tejet, az újhagymát és tárkonyt egy edénybe, sózzuk, borsozzuk meg. Dolgozzuk össze, majd nedves kézzel formázzunk a masszából 8 db, kb. 2 cm vastag pogácsákat és 10 percre tegyük a hűtőbe.

Amíg a húspogácsa hűsöl, keverjük össze a joghurtot és a mustárt.

Egy nagyobb teflon serpenyőt forrósítsunk fel, fújjuk be (vagy ha nincs sprayk, kenjük ki) olívaolajjal, majd a hőt közepesre véve alatta süssük meg benne a pogácsák mindkét oldalát 4-5 percig, majd vegyük ki és meleg helyre tegyük félre.

Állítsuk össze a hamburgereket. Vágjuk félbe a zsömléket, tegyünk mindegyikbe salátát, paradicsomszeleteket, két burger pogácsát, és locsoljuk meg mustáros joghurttal. Azonnal tálaljuk.

Neked ajánljuk