Tárkonyos borjúraguleves juhtúrós gombóccal

Tárkonyos borjúraguleves juhtúrós gombóccal

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjú apróhús
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyem
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg zeller
  • 2 db citrom
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg juhtúró
  • 1/2 dl olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek. búzadara
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek. szárított tárkony
  • fehérbors

Elkészítés:

Aprított vöröshagymát olajon dinsztelek, majd vele pirítom a kockázott borjút és sóval, borssal, tárkonnyal, babérral ízesítem.

Ha félpuha, akkor mehetnek bele a kockázott zöldségek és így párolom tovább.

Végül a kockázott gombát, zöldborsót, citromot teszem bele és vízzel felengedem.

Ha felforrt, akkor finomra vágott petreszelyemmel hintem.

Összedolgozom a lisztet, darát, tojást és gombócokat gyúrok belőle, amiket a levesben kifőzök.

Neked ajánljuk