Tarkedli, talkedli vagy cseh fánk

Tarkedli, talkedli vagy cseh fánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 darabhoz
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 3,5 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • 1 kis csipet só
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a sütéshez:
  • kevés olvasztott zsír vagy olaj
  • a tálaláshoz:
  • porcukor ízlés szerint
  • házi baracklekvár ízlés szerint
  • 20 darabhoz
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 3,5 dl langyos tej
  • 1 db tojás
  • 1 kis csipet só
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés olvasztott zsír vagy olaj
  • porcukor
  • házi baracklekvár

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, a sóval, cukrokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, valamint az olvasztott vajat, a tojást és a megmaradt langyos tejjel kézi habverővel kikeverjük. (Egy papírtörlőt tettem a tetejére, radiátorra állítottam. 1 órát hagytam pihenni.)

Tarkedli sütő hiányában nagy teflon serpenyőben sütjök ki. A serpenyőt étolajjal kikenjük, 4-5 kis halmot merítünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából. 1-1 percet sütjük mindkét felét.

Nagyon finom, könnyű lett. Házi baracklekvárral, porcukorral meghintve tálaljuk. 2 darabot összeragasztunk a lekvárral.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!