Tarkedli áfonyaszósszal

Tarkedli áfonyaszósszal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

A tarkedlihez:

  • 20 dkg búzaliszt
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dkg cukor
  • csipet só

Az afonyás szószhoz:

  • 10 dkg vörös áfonya
  • 10 dkg mazsola
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 dl vörösbor
  • 3 ek. méz
  • 1 tk. kukoricakeményítő
  • őrölt fahéj
  • reszelt narancshéj
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

A lisztet csipet sóval ízesítem, hozzákeverem a felvert tojásokat, majd a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet is hozzáadom. A tésztát kikeverem, majd konyharuhával fedve 15-20 percet kelesztem.

Forró olajba kanállal halmokat szaggatok belőle, majd pár perc alatt a fánkok mindkét felét aranybarnára sütöm, és papírtörlőre kivéve lecsepegtetem.

Az áfonyát, mazsolát felöntöm a borral, a fűszerekkel ízesítem, majd forralás után közepes lángon 5 percig főzöm. Beleöntöm a vízben feloldott keményítőt, és kevergetve 1-2 perc alatt besűrítem.

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Neked ajánljuk