Tarkedli

Tarkedli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 3,5 dl langyos tej
  • 1 db tojás
  • 1 kis csipet só
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 vaníliás cukor
  • a sütéshez:
  • kevés olvasztott zsír vagy olaj
  • a tálaláshoz.
  • porcukor ízlés szerint
  • házi baracklekvár ízlés szerint
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 3,5 dl langyos tej
  • 1 db tojás
  • 1 kis csipet só
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 vaníliás cukor
  • olvasztott zsír vagy olaj
  • a tálaláshoz.
  • porcukor
  • házi baracklekvár

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, a sóval, cukrokkal elkeverjük.

Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, valamint az olvasztott vajat, a tojást és a megmaradt langyos tejjel kézi habverővel kikeverjük. Kicsit hagyjuk pihenni.

A serpenyőt étolajjal kikenjük, felmelegítjük, majd a tésztából 4-5 kis halmot teszünk bele kis merőkanállal. A tarkedlik mindkét oldalát 1-1 percig sütjük.

Házi baracklekvárral, porcukorral meghintve tálaljuk

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!