Tarjaszelet kukoricafelfújttal

Tarjaszelet kukoricafelfújttal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli tarja
  • 1 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj

a kukoricafelfújthoz:

  • 4 szelet szendvicskenyér
  • 1 tojás
  • 30 dkg morzsolt kukorica
  • 1/2 dl tejszín

a zöldségraguhoz:

  • 20 dkg brokkoli
  • 10 dkg apró csiperkegomba (lehet konzerv is)
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

Ha te is unod a megszokott köreteket, próbáld ki ezt! A fiam imádta, pedig nagyon válogatós..

A húst megtisztítjuk, megmossuk, és ráöntjük a tejet. A fokhagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a húsra szórjuk, és letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap a húst leszárítjuk, megsózzuk, és kevés forró olajon, 10 perc alatt, kíméletesen, mindkét oldalát megsütjük. A zöldségraguval és a kukoricafelfújttal tálaljuk. Vegetáriánusoknak hús nélkül is laktató fogás.

A zöldségraguhoz a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A brokkolit rózsáira szedjük, és 5-6 perc alatt megfőzzük, hideg vízben lehűtjük, lecsepegtetjük.

A gombát félbevágjuk, és vajon megfuttatjuk, majd rátesszük a brokkolit, sóval, borssal ízesítjük, és 2-3 perc alatt összepároljuk.

A paradicsomokat feldaraboljuk, a raguba keverjük. Melegen tartjuk.

A kukoricafelfújthoz a kenyér héját levágjuk, és nem túl finom morzsának ledaráljuk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

Botmixerrel pürésítjük a kukoricát, hozzákeverjük a kenyérmorzsát, a tojássárgáját, a tejszínt, egy csipet sót, végül a fehérjehabbal fellazítjuk. A masszát kis csészékbe töltjük, és mikróban 3-4 perc alatt kigőzöljük. Amikor megkeményedett, kivesszük, tányérra kiborítjuk.

Neked ajánljuk