Tarja zöldségágyon

Tarja zöldségágyon

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • őrölt pirospaprika
  • 1 kg krumpli
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 20 dkg gomba
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • őrölt fehérbors
  • 6 szelet tarja
  • 8 dkg füstölt húsos szalonna
  • 1 dl étolaj
  • őrölt kömény
  • őrölt rozmaring
  • 3 szál újhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors
  • őrölt szerecsendió
  • rozmaring
  • zsálya
  • 3 db tv paprika
  • 2 hagyma
  • rétesliszt

Elkészítés:

Elkészítés:

Klopfoljuk ki a húst, széleit metsszük be! Keverjük össze egy kis tálban teáskanál mennyiségű őrölt köményt, őrölt szerecsendiót, őrölt feketeborsot, őrölt pirospaprikát és őrölt rozmaringot! Adjunk hozzá egy kis sót is! Dörzsöljük be a hússzeleteket a fűszerkeverékkel! Felszeleteljük a fokhagymát, majd a hús közé rakjuk. Locsoljuk meg kis olajjal, ezután egymásra fektetve pácoljuk egy éjszakát!

Daraboljuk fel a szalonnát, süssük ki a zsírját! Tegyük félre!

Felezzük el a krumplit! Daraboljuk fel a hagymát, a cukkinit, a gombákat és a padlizsánt!

Süssük elő a tarjaszeletek mindkét oldalát a visszamaradt zsírban! A hússzeleteket kiemeljük és félretesszük.

Kenjünk ki egy tepsit zsírral! Keverjük össze a zöldségeket, a hagymát és a krumplit! Adjunk hozzá sót, borsot, majd forgassuk bele a visszamaradt páclébe! Szórjuk közé a rozmaringot és a zsályát, majd 30 percig sütjük 200 fokra előmelegített sütőben!

Helyezzük el a húsokat a zöldségeken, locsoljuk meg olajjal, majd süssük még 30 percet! Keverjük el a tejfölt tojással, borssal, sóval és szerecsendióval! A sajtot is hozzárakjuk.

Kanalazzuk a sajtos tejfölt a húsokra, és addig süssük, amíg meg nem pirosodik! Ez kb. újabb 30 perc.

Megpirítjuk a sajtot, majd tálaljuk az ételt.