Tarhonyás-vörösboros paprikás krumpli

Tarhonyás-vörösboros paprikás krumpli

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db lecsópaprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 6 db nagyobb krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg tarhonya
  • olívaolaj
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 szál csípős füstölt kolbász
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt feketebors
  • köménymag
  • vörösbor

Elkészítés:

Pucoljuk meg a krumplit, és aprítsuk fel a hagymákat, a paprikákat, a paradicsomot és a krumplit pedig vágjuk kockára. A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikára vágjuk.

Egy serpenyőben olajon pirítsuk meg a szalonnát, dobjuk rá a hagymát, dinszteljük, adjuk hozzá a krumplit, a paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük, és eresszük fel vízzel.

Amikor a krumpli már majdnem puha, adjuk hozzá a tarhonyát is, öntsünk hozzá vörösbort, majd dobáljuk bele a kolbászt, és főzzük készre.

Tipp: Kovászos uborkával az igazi!

Neked ajánljuk