Tarhonyás hús

Tarhonyás hús
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál piros paprika
  • darált házi pirosarany
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • majoránna (ízlés szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 sárga paprika
  • 3 kicsi paradicsom
  • 40 dkg házi tarhonya
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál piros paprika
  • darált házi pirosarany
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • majoránna (ízlés szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 sárga paprika
  • 3 kicsi paradicsom
  • 40 dkg házi tarhonya

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával és egy kis vízzel felengedjük. Beledobjuk a kockára vágott húst, az apróra vágott fokhagymát, paprikát és paradicsomot, majd a fűszereket és készre főzzük.

A tarhonyát kevés olajon kissé „megpirítjuk”.

A kész pörköltből a fölösleges szaftot egy pohárba leöntjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy 7,2 dl-t kapjunk. Ezzel öntjük fel a tarhonyát, felforraljuk, majd közben kevergetjük. 8-10 percig főzzük, majd a pörkölthöz öntjük, összeforraljuk, fedőt teszünk rá, majd az előzőleg 190 fokra melegített sütőbe tesszük kb. 10 percre, hogy ott készre dagadjon a tarhonya.

Ecetes, házi salátával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!