Tarhonyaleves füstölt kolbásszal

Tarhonyaleves füstölt kolbásszal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli, apró kockákra vágva
  • 20 dkg füstölt kolbász, karikázva
  • 15 dkg tarhonya
  • 1 közepes vöröshagyma, finomra aprítva
  • 4-5 gerezd fokhagyma, zúzva-aprítva
  • 5 dkg csemege füstölt szalonna, kis kockákra vágva
  • 5 dkg húsos füstölt szalonna, kis kockákra vágva
  • 1 egész paradicsom
  • 1 zöldpaprika (télen lecsóalap aprítva)
  • 1-2 ág zellerlevél
  • kevés csemege Piros Arany
  • kevés szárított zöldségkeverék
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • őrölt bors

Elkészítés:

Kezdjük el sütni a csemege szalonnát, majd mikor kiengedi a zsírt, tegyük hozzá a húsos szalonnát is. Süssük őket ösze, majd adjuk hozzájuk és pirítsuk a kolbászt is. Szedjük ki szűrővel a zsírból, amiben utána a tarhonyát pirítsuk meg. Ha ez megtörtént, dinszteljük rajt a vöröshagymátm végül a fokhagymát is. Szórjunk rá pirospaprikát, majd engedjünk hozzá nagyjából másfél liter vizet. Ízesítsük sóval, köménnyel, borssal, Piros Arannyal és zöldségkeverékkel. Ezt követően tegyük bele a burgonyát, a kolbászt és a szalonnát, végül takaréklángon nagyjából húsz percig főzzük, míg kész lesz.

Hasonló receptek