Tangó szelet

Tangó szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl

a krémhez:

  • 3 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

a díszítéshez:

  • 1 csomag piskótatallér
  • 3 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzákeverjük a porcukrot, a kakaót, majd hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. (Ha szükséges, akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt.)

Ezután a tésztát elfelezzük, majd tepsi méretűre kinyújtjuk.

180 fokra előmelegített sütőben egy tepsi hátlapján megsütjük a lapokat – kb. 10-12 perc alatt. A sütőből kivéve a lapot rácsra tesszük, és egészen kihűtjük. A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel. A maradék tejet feltesszük melegedni, majd amikor már majdnem forr, hozzáöntjük a pudingos keveréket. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt sűrűre főzzük. Ha kész, egészen kihűtjük. A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot.

Az egyik tésztalapot a tepsi aljába tesszük, majd rákanalazzuk a krém 2/3 részét. Egyenletesen elsimítjuk, és rátesszük a másik lapot, majd tenyérrel egy kicsit lenyomkodjuk. Ezután rákanalazzuk a megmaradt krémet, majd szintén egyenletesen elsimítjuk. A krém tetejére ízlés szerint piskótatallérokat teszünk, majd olvasztott csokoládéval díszítjük.

A receptet Kránicz Györgyi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk