Tangó szelet

Tangó szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 db tojás
  • 7 evőkanál tej
  • 5 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • a krém hozzávalói:
  • 2 csomag vaníliás ízű főzős pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a díszítéshez:
  • 1 csomag piskótatallér
  • kb. 5-6 dkg étcsokoládé (olvasztott)
  • (a tepsi mérete: 30 cm x 33 cm)
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 db tojás
  • 7 evőkanál tej
  • 5 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 2 csomag vaníliás ízű főzős pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag piskótatallér
  • kb. 5-6 dkg étcsokoládé (olvasztott)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összegyúrjuk, majd elfelezzük. Lisztezett, sík felületen az elfelezett tésztából két akkora lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága.

A tészta lapokat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt külön-külön megsütjük.

Utána elkészítjük a krémet: a tejben a pudingport csomómentesen elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni.

A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd a kihűlt (!) pudinghoz adjuk és kézi mixerrel összekeverjük (habosra).

Az egyik tészta lapot a krém felével egyenletesen megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tészta lapot és rákenjük a maradék krémet. A sütemény tetejére rárakosgatjuk a piskótatallért, de úgy, hogy kissé belenyomkodjuk a krémbe. Végül pedig vízgőz fölött olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!