Tabrizi húsgombócok

Tabrizi húsgombócok

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 6 db tojás
  • 15 dkg vöröslencse
  • 2 fej közepes méretű vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt sáfrány vagy sáfrányos szeklice
  • 8 dkg rizsliszt
  • 2-3 csipet borsikafű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 db aszalt szilva
  • 2 db aszalt sárgabarack
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés:

Keményre főzünk 4 db tojást, majd megtisztítjuk. A vöröslencsét 10-15 percre beáztatjuk, a sáfrányszálakat is 2 evőkanál forró vízbe áztatjuk.

A darált húshoz adjuk a leszűrt vöröslencsét, a borsikafűvet, a 2 db nyers tojást, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. Annyi rizslisztet adunk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Hozzáadjuk az aprított aszalt gyümölcsöket.

Az egész vagy félbevágott keménytojásokat beburkoljuk a húsos masszával.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, lisztet hozzáadva rántást készítünk, amiben a sürített paradicsomot is megforgatjuk, majd a paradicsomlével felengedjük. Felforraljuk a paradicsomos lét, beletesszük a húsgombocókat. Ízesítjük vöröshagymával, kurkumával, szárzellerrel. Lassú tűzön, a gombocókat gyakran forgatva készre főzzük.

Neked ajánljuk