Tábortűz torta

Tábortűz torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 8 tojás
  • 180 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 150 g liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a krém:
  • 400 g cukor karamellizálva
  • 4 dl tejszín
  • 2 lapzselatin
  • a díszítéshez:
  • csokoládé hengerek
  • 100 g cukor karamellizálva
  • 8 tojás
  • 180 g porcukor
  • 1 csipet
  • 150 g liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 400 g cukor karamellizálva
  • 4 dl tejszín
  • 2 lapzselatin
  • csokoládé hengerek
  • 100 g cukor karamellizálva

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, hozzá adjuk a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük, majd a száraz hozzávalókat is beleszitáljuk, és sima masszává keverjük.
Kisebb tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben 2 piskótát sütünk belőle kb. 20 perc alatt. Ha már kihűltek a piskóták, mindkettőt kettévágjuk.

A krémhez a cukrot karamellizáljuk. Amíg ezt megtesszük, a tejszínt melegítsük fel, de vigyázzunk, hogy ne forrjon. Ha elkészült a karamell, óvatosan hozzáöntjük a meleg tejszínt, egyneművé keverjük, majd hagyjuk alaposan kihűlni. Ez akár több órát is igénybe vehet.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és a hideg krémhez adjuk. Habverővel kezdjük el verni a krémet, amíg kemény habot nem kapunk belőle, majd kis időre újra a hűtőbe tesszük, hogy elérje a megfelelő keménységet. Megtöltjük a lapokat a karamell krémmel, és befedjük vele a tortát. A díszítéshez a cukrot karamellizáljuk, és egy sütőpapírra öntjük úgy, hogy szépen elterüljön. Ha megszilárdult, darabokat törjünk belőle, és ezzel, valamint a csokoládé hengerekkel díszítsük a tortát.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Noémi küldte. Köszönjük!