Szűzpecsenye Wellington módra

Szűzpecsenye Wellington módra
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 40 dkg szűzpecsenye
  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • mustár
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál zsír
  • kevés olaj
  • 40 dkg szűzpecsenye
  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • mustár
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál zsír
  • kevés olaj
  • bors

Elkészítés:

A szűzpecsenyét besózzuk, borsozzuk és a felolvasztott zsíron mindegyik oldalát megpirítjuk, majd mustárral megkenjük, és alufóliába csomagolva félretesszük.

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a felszeltelt gombát, sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük. Ezután botmixerrel pépesítjük, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

A téglalap alakúra kiterített leveles tészta közepére halmozzuk a gombás keveréket, ráfektetjük a húst, szorosan becsomagoljuk és a maradék tésztából tetszés szerinti mintával díszítjük, megkenjük a tojássárgával és előmelegített sütőben 200 fokon 30-40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Heidenreich Jánosné küldte be. Köszönjük!