Szűzpecsenye tésztában sütve

Szűzpecsenye tésztában sütve
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 30 dkg csiperke gomba apróra vágva
  • 1 kis szál sárgarépa
  • 1 csomag leveles tészta (bolti vagy saját készítésű)
  • 10 dkg feketeerdei sonka
  • só, bors, szárított petrezselyem, bazsalikom, borsikafű
  • 50 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 30 dkg csiperke gomba apróra vágva
  • 1 kis szál sárgarépa
  • 1 csomag leveles tészta (bolti vagy saját készítésű)
  • 10 dkg feketeerdei sonka
  • bors

Elkészítés:

A nyers szűzpecsenyét személyenként 25 dkg-os csíkokra daraboljuk és közepes lángon, kevés olajon minden oldalán fehéredésig átpirítjuk. Ezután a húst kivesszük és félre tesszük.

A sütőt 220-230 fokra előmelegítjük.

A serpenyőben maradt olajon megpároljuk az apróra vágott gombát, hagymát és fokhagymát az uborka hámozóval vékonyra vágott sárgarépa csíkokkal együtt, egy kis sóval, borssal és borsikafűvel ízesítjük, majd félre tesszük hűlni. (A gombát ne süssük addig, amíg levet kezd ereszteni, mert eláztatja majd a tésztánkat! Ha sok leve lenne a ragunak, tegyük szűrőbe, hogy lecsöpöghessen.)

Elővesszük a kész leveles tészta lapot, az egyik oldalát megszórjuk szárított bazsalikommal és petrezselyemmel, majd a fűszereket a tenyerünkkel óvatosan a tésztába nyomkodjuk. Megfordítjuk a tésztát, mert a zöldfűszeres oldal lesz a külseje, a közepére egymásra pici átfedéssel feketeerdei füstölt sonkaszeleteket fektetünk, majd erre tesszük a kihűlt gombás-répás ragunkat, majd a szűzpecsenyét. A tészta mindkét oldalát egymásra felhajtjuk így egy hengert kapunk, a henger két végénél behajtjuk a tésztát és picit megcsavarjuk, mint a szaloncukor csomagolásánál, majd a sütőbe tesszük - sütőpapíros tepsiben 30-35 percre 220 fokon légkeveréses sütőben.

15 perc eltelte után a tésztánkat kivesszük, és óvatosan megfordítjuk, hogy az alja is kellően átsülhessen.

Köretet nem igényel, mert tartalmas a ragu és a tészta együtt, de házi ketchup vagy barna mártás jól illik hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Tolvaj Csaba küldte be. Köszönjük!