Szűzpecsenye konyakos borsmártással, parmezános burgonyával

Szűzpecsenye konyakos borsmártással, parmezános burgonyával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg vastag szűzpecsenye
  • 15 dkg szeletelt húsos szalonna
  • 0,5 dl olaj

a mártáshoz:

  • 1 fej shalotta hagyma
  • 0,5 dl konyak
  • 1,5 dl marhahús alaplé
  • 2 evőkanál zöldbors lében eltéve
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 dl tejszín

a körethez:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tejszín
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • 80 dkg burgonya
  • 8 dkg reszelt parmezán
  • 60 dkg brokkoli
  • 6 dkg vaj
  • 4 dkg pirított, szeletelt mandula

Elkészítés:

Még a legjobb éttermek is felvennék a repertoárjukba.

Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A brokkoli rózsákat sós forró vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.

A hús hártyáit leszedjük, megmossuk, leszárítjuk. A burgonyát vékony szeletekre gyaluljuk.

A vaj felén megfuttatjuk a szeletelt fokhagymát, majd levesszük, és a fokhagymás vajat egy hőálló tálba öntjük.

A szeletelt burgonyát összekeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót adunk hozzá, és belekeverjük a parmezánt. A keveréket beletesszük a fokhagymás, vajas edénybe, és 180 fokosra előmelegített sütőben 35-40 percen át sütjük.

A húst sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon körbesütjük. Betekerjük a szeletelt szalonnába, és sütőbe tesszük, és a burgonya mellett sütjük 10-15 percen át, ki mennyire szereti rózsaszínen.

A hússütő serpenyőben elkészítjük a mártást: a visszamaradt olajra rátesszük a finomra vágott hagymát, és megfuttatjuk. Rátesszük az összevágott borsot, mustárt és elkeverjük, picit pirítjuk. Ráöntjük a konyakot és begyújtjuk, és amint a láng kialudt, felöntjük a levessel és felforraljuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk és levesszük a tűzről.

A főtt brokkolit olvasztott vajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor tányérra tesszük a brokkolit és megszórjuk a pirított mandulával. Mellé tesszük a szeletelt sültet, és meglocsoljuk a mártással. Külön kínáljuk a rakott burgonyát.

Neked ajánljuk