Szűzpecsenye édesburgonya bundában szilvamártással

Szűzpecsenye édesburgonya bundában szilvamártással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 szűzpecsenye
  • s
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 250 g édesburgonya (batáta)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • valamint:
  • aszalt szilva
  • szilvalekvár
  • 1 egész szűzpecsenye
  • s
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 250 g édesburgonya (batáta)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • aszalt szilva
  • szilvalekvár

Elkészítés:

A szűzpecsenyét összezúzott fokhagymával bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk, és a zsírral együtt sütőzacskóba téve sütőben megsütjük.

A meghámozott édesburgonyát puhára főzzük, a vajjal kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat. Téglalap alakban folpackra halmozzuk, rátesszük a megsült szűzérmét, feltekerjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.

Amíg hűsöl, az aszaltszilvát a lekvárral összemelegítjük. Később az így kapott mártásra szeleteljük a húst, amit batátás sajtgolyóval (recept a Recepttáron) kínálunk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!