Elkészítés:
A szűzpecsenyét összezúzott fokhagymával bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk, és a zsírral együtt sütőzacskóba téve sütőben megsütjük.
A meghámozott édesburgonyát puhára főzzük, a vajjal kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat. Téglalap alakban folpackra halmozzuk, rátesszük a megsült szűzérmét, feltekerjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
Amíg hűsöl, az aszaltszilvát a lekvárral összemelegítjük. Később az így kapott mártásra szeleteljük a húst, amit batátás sajtgolyóval (recept a Recepttáron) kínálunk.
Megjegyzés:
A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
reformkonyha
,
ünnepi
,
ünnep
,
uzsonna
,
ebéd-vacsora otthonra
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
60 perc
,
főétel
,
sertéshúsos