Szűzérmék tejszínes fahéjmártással, rizskrokettel

Szűzérmék tejszínes fahéjmártással, rizskrokettel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés szűz
  • só, frissen őrölt bors
  • 0,5 dl olaj

A fahéjmártáshoz:

  • 4 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 dl 30%-os tejszín
  • 1 kiskanál étkezési keményítő

A rizskroketthez:

  • 20 dkg kerekszemű rizs
  • zöldségleves
  • 2 tojás

A sütéshez:

  • 4 dl olaj

Elkészítés:

A sertés szüzet 12 egyforma szeletre, érmére vágjuk. A körethez, a rizst felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró zöldséglevessel, sózzuk és egyszer megkeverve, lefedve lassú tűzön kb. 15 perc alatt megpároljuk, kihűtjük. A szűzérméket kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, és forró serpenyőben, mindkét oldalukat pirosra sütjük, hogy a közepe rózsaszín maradjon. (Oldalanként, kb. 2-2 perc.)

A mártáshoz a forró vajon megpezsegtetjük az őrölt fahéjat, majd felöntjük a tejszínnel, ha felforrt, a kevés hidegvízzel elkevert keményítővel besűrítjük és sózzuk.

A kihűlt párolt rizshez hozzáadjuk a tojásokat, kézzel jól összekeverjük, hogy egybe álljon, majd vizes kézzel egy-egy halmot veszünk a kezünkbe, megnyomva megformázzuk, de nem hengergetjük és a forró olajban pirosra sütjük. Ha elkészült, lecsepegtetjük és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.

Tálaláskor a ropogós rizskrokettet tányérra halmozzuk, körbelocsoljuk fahéjmártással és beleültetjük a szűzérméket. Forrón kínáljuk.

Neked ajánljuk