Szűzérmék krumplipürével és sült tökkel

Szűzérmék krumplipürével és sült tökkel

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • hagyma
  • gomba
  • bors
  • szeletelt bacon
  • sertés szűzérme
  • édeskömény gumó
  • olaj
  • paradicsom

A krumplipüréhez:

  • 1 kg főtt burgonya
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • szerecsendió

Valamint:

  • 1 db sütőtök

Elkészítés:

Elkészítés:

Mossuk meg a szűzérméket, majd vágjuk 1,5 centis darabokra! Ahány darabra vágtuk a húst, annyi szelet hagymát, annyi fej gombát, paradicsomkarikát és édesköményszeletet vágunk fel

Sózzuk és borsozzuk a húst! Olajozzunk ki egy hőálló tálat, majd rakjuk egymásra a szeleteket egy fogpiszkáló segítségével! Alulra a húst, rá a hagymát, a paradicsomot, az édesköményt és a gombát rakjuk. Takarjuk le az egészet 1 szelet baconnel!

Süssük meg alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben 70 perc alatt! Vegyük le a fóliát, locsoljuk meg a levével, majd süssük addig, amíg a szalonna ropogós lesz!

Tegyük a feldarabolt tököt a sütő aljára!

Kockázzuk fel a megpucolt krumplit! Főzzük meg sós vízben, törjük át, majd lágyítsuk forralt tejjel, vajjal és reszelt sajttal! Ízesítsük sóval és szerecsendióval!

Neked ajánljuk