Szűzérmék gazdagon

Szűzérmék gazdagon

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg szűzérme
  • 1 kávéskanál rózsabors
  • 1 mokkáskanál só
  • 5 dl tej

A mártáshoz:

  • 4 dl tej
  • 10 levél zsálya
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • bors

A puffancshoz:

  • 20 dkg karfiol
  • 1 evőkanál vaj
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • 1 dl tejszín
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma

Valamint:

  • olívaolaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Áztassuk be a húst tejbe előző nap!

Mártás:

Olvasszuk meg a vajat egy láasban, és szórjuk rá a lisztet! Pirítsuk zsemleszínűre! Vágjuk durváva a zsályaleveleket, adjuk a liszthez, majd csorgassuk bele a forró tejet is! Simára keverjük habverővel, majd besűrítjük. Belereszeljük a sajtot, egy csipet szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk. Kevergetve megvárjuk, míg elolvad a sajt.

Rakjuk mozsárba a sót és a rózsaborsot! Törjük össze! Papírtörlővel leitatjuk a húsról a tejet, rászórjuk a borsot, belemasszírozzuk. Öntsünk fél cm-nyi olívaolajat egy serpenyőbe! Ha forró, tegyük bele a húst! Pár perc alatt minden oldalát megpirítjuk, majd gyorsan alufóliába csomagoljuk negyed órára.

A karfiolt lobogó, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük. Keverjük össze a tejszínnel, a pirospaprikával, a vajjal, a fokhagymával, borssal és sóval! A lisztet evőkanalanként hozzákeverjük villával, addig folytatjuk, míg könnyen formázható masszát kapunk. A visszamaradt olívaolajat kiegészítjük úgy, hogy 1,5 cm-nyi legyen. Forrósítsuk fel!

Formázzunk puffancsokat a masszából! Forgassuk meg morzsában őket, majd süssük barnára az olajban!

Neked ajánljuk