Szűzérmék fahéjmártással, rizskrokettal

Szűzérmék fahéjmártással, rizskrokettal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg sertésszűzpecsenye
  • 4 evőkanál olaj
  • a fahéjmártáshoz:
  • 2 evőkanál vaj
  • 2-3 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 dl tejszín (30%-os)
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő
  • a rizskroketthoz:
  • 20 dkg kerekszemű rizs
  • 3 dl zöldségleves
  • 2 tojás
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • 60 dkg sertésszűzpecsenye
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 2-3 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 dl tejszín (30%-os)
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő
  • 20 dkg kerekszemű rizs
  • 3 dl zöldségleves
  • 2 db tojás
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A körethez a rizst felöntjük a forró zöldséglevessel, sózzuk és egyszer megkeverve, lefedve lassú tűzön kb. 15 perc alatt megpároljuk. (Azért a kerekszemű rizs a legalkalmasabb, mert magas a keményítőtartalma és jobban összeáll.)

A húst lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk és 12 egyforma érmére vágjuk, kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szűzérméket meglocsoljuk az olajjal, és forró serpenyőben, mindkét oldalukat pirosra sütjük (2-2 perc), hogy a közepe rózsaszín maradjon.

A mártáshoz a forró vajon megpezsegtetjük az őrölt fahéjat, majd felöntjük a tejszínnel, ha felforrt, a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük és sózzuk.

A kroketthoz a kihűlt rizshez hozzáadjuk a tojásokat, kézzel jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel egy-egy halmot megformázunk (nem hengergetjük) és a forró olajban pirosra sütjük. Ha elkészült, lecsepegtetjük és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük. Tálaláskor a ropogós rizskrokettot tányérra halmozzuk, körbelocsoljuk fahéjmártással és beleültetjük a szűzérméket. Forrón kínáljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti