Szűzérme rizstésztával és kelkáposztával

Szűzérme rizstésztával és kelkáposztával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizstészta
  • 30 dkg sertésszűz
  • 1 evőkanál olaj
  • 15 dkg kelkáposzta
  • frissen őrölt tarka bors

az öntethez:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

A rizstésztát enyhén sós vízben megfőzzük, de vigyázni kell rá, hogy ne legyen málós, mert úgy kezelhetetlen. Összekeverjük az öntet hozzávalóit, majd a szüzet vékony szeletekre vágjuk. A kelkáposztát felcsíkozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, a szüzet aranybarnára pirítjuk rajta, sózzuk borsozzuk, és tányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kelkáposztát (mennyei az illata), majd ha már elkészült, visszatesszük mellé a húst, meglocsoljuk az öntettel, alaposan összeforgatjuk, végül hozzáadjuk a leszűrt tésztát, ezzel is összeforgatjuk és forrón tálaljuk.

A receptet GastroHobbi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk