Szűzérme petrezselyemmártással párolt édesburgonyával

Szűzérme petrezselyemmártással párolt édesburgonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 szűzpecsenye
  • őrölt bors
  • összezúzott fokhagyma
  • őrölt kömény
  • 1 evőkanál zsír

a petrezselyemmártáshoz:

  • 50 g vaj
  • nagy csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 dl sovány tejszín
  • 1 dl tej
  • ½ teáskanál konjak liszt vagy 2 teáskanál keményítő

Elkészítés:

A szűzérmét befűszerezzük, majd a zsírral együtt sütőzacskóba tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük kb. 30 perc alatt.

A petrezselyemmártáshoz a vajat megolvasztjuk, rávágunk egy nagy csokor petrezselyemzöldet, picit átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel és a tejjel, majd a konjak lisztet vagy keményítőt hozzáadva kevergetve kiforraljuk.

A batátát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és sóval megpároljuk.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk