Szűzérme petrezselyemmártással párolt édesburgonyával

Szűzérme petrezselyemmártással párolt édesburgonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 szűzpecsenye
  • őrölt bors
  • összezúzott fokhagyma
  • őrölt kömény
  • 1 evőkanál zsír
  • a petrezselyemmártáshoz:
  • 50 g vaj
  • nagy csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 dl sovány tejszín
  • 1 dl tej
  • ½
  • teáskanál konjak liszt vagy 2 teáskanál keményítő
  • 1 db szűzpecsenye
  • őrölt bors
  • összezúzott fokhagyma
  • őrölt kömény
  • 1 evőkanál zsír
  • 50 g vaj
  • nagy csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 dl sovány tejszín
  • 1 dl tej
  • ½ teáskanál konjak liszt

Elkészítés:

A szűzérmét befűszerezzük, majd a zsírral együtt sütőzacskóba tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük kb. 30 perc alatt.

A petrezselyemmártáshoz a vajat megolvasztjuk, rávágunk egy nagy csokor petrezselyemzöldet, picit átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel és a tejjel, majd a konjak lisztet vagy keményítőt hozzáadva kevergetve kiforraljuk.

A batátát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és sóval megpároljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti