Szűzérme lecsóval és burgonyával

Szűzérme lecsóval és burgonyával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 45 dkg sertésszűz
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 kg
  • burgonya
  • 50 dkg színes paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 4 dl olaj
  • 1 kockacukor
  • kb. 1 evőkanál liszt
  • 1/2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

Megtisztítjuk a sertészszűzet és ujjnyi vastagságúra vágjuk fel. Kiklopfoljuk, majd megsózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a lisztet a pirospaprikával és megforgatjuk benne a húsokat. Forró olajon egyenként kisütjük mindkét oldalukat 1-1 percig.

A paprikából és a paradicsomból lecsót készítünk: megsütjük a szalonnát, megdinszteljük a hagymát a fokhagymával, megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a felaprított paprikát, megfűszerezzük a sóval és a borssal, majd felöntjük a borral. Fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot a kockacukorral, és készre főzzük. A burgonyát karikákra szeleteljük és bő forró olajban pirosra sütjük.

Miután kisült a burgonya, tűzálló tálba tesszük, megsózzuk, rárakjuk a lecsót és a tetejére a húscsíkokat. 200 fokos sütőben fóliával lefedve, 15-20 percig sütjük, majd a fólia levétele után 10 percig pirítjuk. Miután kihűlt, paradicsommal és reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Neked ajánljuk