Szurkált szelet eperrel

Szurkált szelet eperrel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 24 szelethez:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál
  • liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • *

a tetejére:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg eper
  • 2 dl tejszín (növényi)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 20x30 cm-es tepsit. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és végül beleforgatjuk a habot. A tepsibe simítjuk, megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.

A tetejére elkészítjük a pudingot a csomagon olvasható utasítás szerint a tejjel és a cukorral, kicsit azt is hűlni hagyjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, alaposan leszárítjuk, és kis darabokra vágjuk.

A tésztát megszurkáljuk egy fakanál nyelével, ezután rásimítjuk a pudingot, az edényt kissé az asztalhoz ütögetjük.

A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, és a pudingra kenjük. Rászórjuk a feldarabolt epret, és jól behűtjük.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk