Szurkált szelet eperrel

Szurkált szelet eperrel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 24 szelethez:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • *
  • a tetejére:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg eper
  • 2 dl tejszín (növényi)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg eper
  • 2 dl tejszín (növényi)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 20x30 cm-es tepsit. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és végül beleforgatjuk a habot. A tepsibe simítjuk, megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.

A tetejére elkészítjük a pudingot a csomagon olvasható utasítás szerint a tejjel és a cukorral, kicsit azt is hűlni hagyjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, alaposan leszárítjuk, és kis darabokra vágjuk.

A tésztát megszurkáljuk egy fakanál nyelével, ezután rásimítjuk a pudingot, az edényt kissé az asztalhoz ütögetjük.

A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, és a pudingra kenjük. Rászórjuk a feldarabolt epret, és jól behűtjük.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti