Szüreti kacsasült gesztenyével

Szüreti kacsasült gesztenyével

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db bőrös kacsacomb (kb. 30 dkg/db)
  • 2 db őszibarack
  • 1 fürt színes szőlő
  • bors
  • 1 evőkanál vaj vagy margarin
  • 1/2-1 dl fehérbor vagy szőlőlé
  • 1-2 evőkanál méz vagy nádcukor
  • 10 dkg főtt gesztenye (vásárolt)
  • 1-2 evőkanál olaj és vaj a sütéshez
  • 1 tyúkhúsleves kocka

Elkészítés:

A kacsacombokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, őrölt borssal megszórjuk és fél-egy órát állni hagyjuk.

Serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, majd a kacsacombok mindkét oldalát pirosra sütjük benne. Felöntjük a borral vagy szőlőlével, hozzáadjuk a leveskockát és félpuhára pároljuk.

Ekkor hozzáadjuk a magnélküli szőlőszemeket, a gerezdekre vágott őszibarackot és készre pároljuk.

A kacsacombokat kivesszük, mézzel megkenjük, sütőben vagy serpenyőben ropogósra sütjük.

Közben a mártást leszűrjük, kevés vajat adunk hozzá, és kissé besűrítjük.

A mártásba visszatesszük a combokat és hozzáadjuk a főtt gesztenyét. Sült lilakáposztával (aminek készítésénél felhasználtuk a párolt gyümölcsöket és kevés mártást) sült burgonyával, karamellizált őszibarack gerezdekkel kínáljuk.

Neked ajánljuk