Szülinapi Vienetta torta gluténmentesen

Szülinapi Vienetta torta gluténmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Hozzávalók:

  • 7 db M-es tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • késhegynyi Szódabikarbóna
  • 7 evőkanál Femini liszt

a krémhez:

  • 5 dl Joya mandulatej
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 3 evőkanál Meggle decor hab
  • cukor (ízlés szerint)
  • Spar freefrom mogyorókrém

a dekorációhoz:

  • Meggle decor hab
  • kakaó por
  • Konder csoki

Elkészítés:

A 7 tojássárgáját a 7 evőkanál cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a késhegynyi szódabikarbónát és a lisztet, majd, óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt kerek torta formába öntjük, és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 3 felé vágjuk.

A krémhez a mandulatejben megfőzzük a két pudingport, ízlés szerint édesítjük, majd amikor már kihűlt, hozzákeverjük a decor habot.

Egy kis edényben felolvasztjuk a minden mentes mogyorókrémet. Megkenjük az első lapot a tejszínes krémmel, jó sok mogyorókrémet csurgatunk rá, utána rárakjuk a következő lapot, ismét krémet jön, majd újra mogyorókrém.

Végül a tetejét rárakjuk, rákenjük a maradék tejszínes krémet, lekenjük egy kis decor habbal és mogyorókrémmel díszítjük. A maradék habba pedig kakaóport rakunk – ezt kenjük az oldalára és díszítésnek is ezt használjuk. Kinder csokival dekoráljuk.

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk