Sztrapacska

Sztrapacska

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg húsos füstölt szalonna
  • 40 dkg juhtúró
  • 5 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát lereszelem és hozzáadom a tojásokat, megszórom sóval és borssal, majd lisztet teszek hozzá és galuskatésztát keverek. A szalonnát felkockázom és megpirítom.

Forró vízbe szaggatom a tésztát, majd zsírral kikent tepsibe teszem a felét. A juhtúró felét rámorzsolom és leöntöm a tejfől felével és rászórom a szalonna egy részét. Ezután a tészta másik részét is rárétegzem és a maradék szalonnát és tejfölt is hozzáadom.

Végül 20 percre sütőbe teszem, ameddig megpirul a teteje.

Neked ajánljuk