Sztrapacska gluténmentesen

Sztrapacska gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojás
  • fél kg GM zabpehelyliszt
  • 25 dkg juhtúró
  • kb. 20 dkg füstölt szalonna
  • a tálaláshoz:
  • tejföl
  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojás
  • 50 dkg GM zabpehelyliszt
  • 25 dkg juhtúró
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • tejföl

Elkészítés:

A burgonyát finomra reszeljük (én robotgéppel reszeltettem le), majd kinyomkodjuk a levét. Sózzuk, hozzáadjuk a tojásokat, a zabpehelylisztet, és összedolgozzuk a tésztát (a klasszikus galuskatésztától kicsit sűrűbbnek kell lenni. Érdemes pár galuskával próba főzést végezni, és ha szükséges, pár evőkanál zabpehelyliszttel pótolni).

Forrásban lévő sós vízbe kiskanállal galuskákat szaggatunk belőle, majd amikor a galuskák feljöttek a víz felszínére, még pár percig forraljuk, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük, a pörcöket kiszedjük egy szűrőkanállal, és félretesszük a tálaláshoz.

A megmaradt szalonna zsírra öntjük a galuskát, a juhtúrót rámorzsoljuk, és pár pillanat alatt összemelegítjük.

Tálaláskor tejfölt, és szalonnapörcöt kínálunk mellé.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!