Sztrapacska felvidéki módra

Sztrapacska felvidéki módra

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg túró
  • 20 dkg szalonna

Elkészítés:

A szalonnát apró darabokra vágtam, és egy teflonban ropogósra sütöttem. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedtem, és félretettem.

Egy nagy fazékba sós vizet forraltam.

A krumplit meghámoztam, és lereszeltem. Minden krumpli után a lisztből rászórtam a reszelékre, hogy ne barnuljon meg.

Mikor elfogyott az összes krumpli és a liszt, összekevertem, és hozzáadtam 2 evőkanállal a szalonnából kisütött zsírból, valamint 2 tojást és megsóztam.

A felforrt a vízbe késsel, hosszúkás kövér galuskákat vágtam. A vízbe hullott galuskákat óvatosan megkevertem, hogy ne tapadjanak le az edény aljára. A galuskákat addig főztem, amíg a víz tetejére fel nem jöttek, és utána közepes lángon 5-6 percig főztem őket.

Ezután a galuskákat leszűrtem, betettem egy szalonnazsírral kikent tepsibe, rászórtam az összemorzsolt juhtúrót és a ropogósra sült szalonnapörcöket.

A tepsit csak annyi időre tettem a forró sütőbe, hogy a túró megpókhálósodjon. A tálalásig lefedtem, hogy nehogy kiszáradjon.

Neked ajánljuk