Sztracsatellatorta meggyel

Sztracsatellatorta meggyel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek darált kávészem

A krémhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • fél üveg meggybefőtt
  • 10 db tejkaramella
  • 6 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag habfixáló

A tetejére:

  • 10 dkg csokoládéforgács
  • 1 kk kakaópor

Elkészítés:

A tésztához a vajat megolvasztom. Összekeverem a lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a kávét, és beledolgozom a vajat. Tortaformába teszem a masszát, előmelegített sütőben megsütöm.

A krémhez összevágom a tejkaramellát, beleteszem a tejszínbe, és addig melegítem, míg fel nem olvad, de csak addig. Hűtőszekrényben lehűtöm, ha hideg, habverővel felverem a habfixálóval együtt, és még hozzáadom a vaníliás cukrot.

A csokoládét reszelőn lereszelem, hozzáadom a habhoz a meggyel együtt, és óvatosan elkevere,.

Ráteszem a kihűlt tészta tetejére a tejszínt, díszítem kakaóporral és csokoládéforgáccsal. Végűl hűtőbe teszem.

Hasonló receptek