Szőlős piskótatekercs

Szőlős piskótatekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 4 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 mk. sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg mag nélküli fehér szőlő
  • 10 dkg darált mák
  • 50 dkg túró
  • 75 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl hideg tejszín
  • 15 g zselatin fix
  • 5 dkg szőlő a díszítéshez
  • 4 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 mk. sütőpor
  • 25 dkg mag nélküli fehér szőlő
  • 10 dkg darált mák
  • 50 dkg túró
  • 75 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl hideg tejszín
  • 15 g zselatin fix
  • 5 dkg szőlő a díszítéshez

Elkészítés:

Egy 26x30-as tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojást és tojássárgát felverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukrot, majd tovább keverjük, amíg krémes masszát kapunk. A sütőporos lisztet apránként a masszához adagolva kikeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk és 10-15 perc alatt megsütjük. A tésztát cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a papírt, a tésztát feltekerjük, a papírba csomagoljuk, és így hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a szőlőszemeket megmossuk, négy részre vágjuk. A mákot 2 ek. túróval elkeverjük. A maradék túrót összekeverjük a cukorral és vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel, és két adagban a túróhoz keverjük. A krémből félreteszünk 4 evőkanállal.

A kihűlt tésztát óvatosan kitekerjük. Elsőként a mákos töltelékkel kenjük meg (a tészta szélén 1 cm-es részt szabadon hagyva), majd a túrós-tejszínes keverékkel. Ezután a szőlőszemeket egyenletesen eloszlatjuk rajta és feltekerjük.

A tekercs tetejére a félretett krémet eloszlatjuk és min. 1 órára hűtőbe tesszük. Szőlőszemekkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti