Szőlős piskóta gluténmentesen

Szőlős piskóta gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg rizsliszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 fürt szőlő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg rizsliszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 fürt szőlő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük és egy konyharuhán hagyjuk megszáradni.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a habot, és a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.

A masszát vajjal kikent pite- vagy tortaformába öntjük, majd a szőlőszemeket rádobáljuk, kissé belenyomkodjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

Langyosra hűtve, porcukorral megszórva kínálhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti