Szőlős-muskotályos pite

Szőlős-muskotályos pite
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg szőlő
  • 2 dl muskotályos bor
  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 60 dkg szőlő
  • 2 dl muskotályos bor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Ősszel nagyon kellemes délutáni csemege lehet a pite. Ráadásul bármilyen szőlővel elkészíthetjük, mivel a legtöbb most érik. A végeredmény biztos ínycsiklandó lesz.

A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és muskotályos borban áztatjuk, amíg a tésztát elkészítjük.

Kibélelünk alufóliával egy 28 cm átmérőjű kerek sütőformát úgy, hogy a peremére is jusson. A fóliát alaposan kivajazzuk.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral. A vajat elkeverjük a cukrokkal, beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket, végül a tojáshabot.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A szőlőszemeket leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és az alufóliára szórjuk, ráöntjük a tésztát, és elsimítjuk. A sütőben kb. 55 percig sütjük. Tűpróba!

A kész pitét 20 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk. Lehúzzuk róla a fóliát, és hagyjuk teljesen kihűlni. Nyolc részre szeljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.