Szőlős mini piskóta torta

Szőlős mini piskóta torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 48 szem rózsaszín szőlő
  • a forma kikenéséhez:
  • vaj
  • pici liszt
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 48 szem rózsaszín szőlő
  • vaj
  • pici liszt

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét elkezdjük felverjük csipet sóval, majd ha felhabosodik apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot. A tojássárgájához hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Ezután beleszórjuk a sütőporos lisztet. Keveset kiveszünk a felvert tojásfehérjéből, fellazítjuk vele a tésztát, majd a többi habot apránként beleforgatjuk, hogy ne törjön össze.

Veszünk 4 db 14 cm-es pite formát, vajjal kikenjük, kilisztezzük, beleöntjük a piskóta tésztát, a tetejét kirakjuk szőlővel. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 perc alatt megsütjük. Ha megsült a szőlős piskóta, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb felszeletelni.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!